+ Konu Cevapla
1 den 3´e kadar. Toplam 3 Sayfa bulundu

GENEL MİKROBİYOLOJİ VE İMMÜNOLOJİ deneme sorulari

 Eğitim Öğretim Bölümü Katagorisinde ve  Açıköğretim Forumunda Bulunan  GENEL MİKROBİYOLOJİ VE İMMÜNOLOJİ deneme sorulari Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...

  1. #1
    Ne mutlu Türküm diyene! Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa Baktabul'un Çılgını Mr. NuteLLa - ait Avatar
    Üyelik Tarihi
    Dec 2006
    Bulunduğu Yer
    * TR *
    Mesajlar
    15.482
    Blog Yazıları
    282
    Tecrübe Puanı
    107375410

    new GENEL MİKROBİYOLOJİ VE İMMÜNOLOJİ deneme sorulari





    Ara sınav soruları –

    1)Organik maddelere ihtiyaç göstermeyen mikroorganizmalara ne ad verilir?
    a)kemoototrof b)heterotrof c)ototrof d)kemoheterotrof e)fotoototrof
    2)Isıyı seven ve yüksek derecede ısıda üreyebilen bakteriler aşağıdaki,lerden hangisidir?
    a)mezofil bakteriler b)p s i krofil bakteriler c)fakültatif bakteriler d)aerofil bakteriler e) termofil bakreiler
    3)Hangisi buyyona agar eklemekle elde edilen basit besiyeridir?
    a)lugol b)jeloz c)nükleus d) primer e)kolitsin
    4)Aşağıdakilerden hangisi besiyerinin sterilizasyonunda kullanılır?
    a)soğutma b)eküvyon c)benmarj d) otoklav e)santrifüj
    5)Preparat ile objektif içerisindeki bir nokta arasındaki uzaklığa ne denir?
    a)fokal uzunluk b)çalışma mesafesi c)numerik aralık d) ayırım mesafesi e)lam uzunluğu
    6)Kuru ,sıcak hava ile sterilizasyon sağlayan ve elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviren araç nedir?
    a)etüv b) otoklav c) santrifüj d) petri kutusu e)sterilizastör
    7)Havayı önce HEPA filtrelerinden geçirip sonra kabın içerisine gönderen güvenlik kabı nedir?
    a)sınıf 3 güvenlik kabı b) sınıf 4 güvenlik kabı c) sınıf 2 güvenlik kabı d)sınıf 1 güvenlik kabı e)wyvıı güvenlik kabı
    8)Aşağıdakilerden hangisi çeşitli dalga boylarındaki ışığın bir ortamdan geçirilirken şiddetindeki azalmayı ölçen alettir?
    a)eküvyon b) spektrofotometre c) etüv d) öze e) santrifüj
    9)Genlerin kapyalarını dna dan mrna ya aktaran nedir?
    a)translation b)transformasyon c) transdüksiyon d)transcripsiyon e) konjugasyon
    10) Aşağıdakilerden hangisi genin dna daki yerine verilen addır?
    a)lokus b)operon c)nüklosid d) ligaz e) prob
    11)Hangisi beta-laktom grunu anti mikrobikleri arasında yer almaz?
    a)penisilin b)sefalosporin c)karbenepem d)monobaktem e)vankomisin
    12)Aşağıdakilerden hangisi kültür ortamında standart şartlarda bakterilerin neredeyse tamamını öldüren en düşük ilaç konsantrasyonudur?
    a)mik b)terapötik indeks c)bakterisid ilaçlar d)mbk e)bakteriyostatik ilaçlar
    13)nitriti nitrarta çeviren nedir?
    a)co b)nitro bakteriler c)azot bakterileri d)aminoasitler e)nitrosomonas bakteriler
    14)serumlarda bulunan ve çeşitli hastalıklara karşı oluşmuş antikorlar ne ile araştırılır?
    a)deney hayvanı inokulasyonu b) kültür c) serolojik test d) mikroskopi e)besiyeri örneği
    15)hangisi lipazlarla proteinleri parçalayan bakteri türleri arasında değildir?
    a)alcaligenez b) streptococcus c)koliform d9mastit e)mukoza
    16)sulu ışkı örneği parazit açısından en geç ne kadar süre içinde incelenmelidir?
    a)2 saat b)1 saat c)90 dakika d)5 dakika e)30 dakika
    17)dna yapısı kaç yılı9nda ortaya çıktı?
    a)1960 b)1942 c)1965 d)1953 e)1938
    18)hangisi prokaryot özelliği değildir?
    a)prokaryot hücrede çekirdek yoktur
    b)endoplazmik retikulumu prokaryotta bulunmaz
    c)prokartyottaki ribozom ökaryottakinden büyüktür
    d)prokaryotta mitotik bölünme olmaz
    e)sterol taşımazlar
    19)bir tarafın yararına diğer tarafın zarar görmesine neden olan konak mikrop çevre ilişkisine ne denir?
    a)simbiyoz b) kommensal c) parazitlik d)patojen e) virulans
    20)elementer cisimleri 0,2-1 mikron ,retiküler cisimleri 1 mikron olan zorunlu hücre içi paraziti nedir?
    a)klamidyalar b) mikoplazma c)riketsiyalar d) poxviruslar e)herpesvirus
    21)dışkı preparatı üstüne damlatılan lugol solisyonu sonrası parazit yumurtaları hangi rengi alır?
    a)koyu vişne b)mavi-kırmızı c)mor d) sarı-kahverengi e)yeşil
    22)alınan besin maddelerinin yaklılıp enerji çıkmasına ne denir?
    a)metabolizma b)mikroorganizma c9katabolizma d)anabolizma e9subroisra
    23)üreyebilmeleri için oratamda o2 azalmasına ihtiyaç duyan mikroorganizmalar nelerdir?
    a)mikroaerof,lik
    b)aerobik c) fakültatif d)nanoaerobik e)anaeorobik
    24)hangisi insanlarda hastalık yapma özelliğinden dolayı mikropların ortamdan uzaklaştırılma sistemidir?
    a)sterilzasyon b)antisepsi c)pastörizasyon d)dezenfeksiyon e)dezenfektan
    25)hangisi oraganik bir çözücüdür?
    a)sabun b)yağ asiti c)benzal konium klorür d)krezol e)kloroform
    26)kadavra ve dokuların saklanmasında ne kullanılır?
    a)okside edici madde b)alkilleyici madde c)ağır metal tuzları d)metilen mavisi e)fuksin
    27) deri antisepsisi için ne kullanılır?
    A)sabun b)gaz plazma c)iyot tentürü d)gama radyasyonu e)x ışını
    28)hangisi yeni doğan bebeklerde göz antisepsisi için kullanılır*
    A)gümüş nitran b)ozon c)klor d)formalin e)aktirin

    Cevaplar .1-c 2-e 3-b 4-d 5-a 6-e 7-c 8-b 9-d 10-a 11-e 12 –d 13-b 14-c 15-a 16-e 17-d 18-c 19-b 20-a 21-d 22-c 23a-a 24-d 25-e 26-b 27-c 28-a

  2. #2
    yabanci angel038 Buraların yabancısı
    Üyelik Tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    (=) genel mikrobiyoloji ve immünoloji final soruları 2007

    arkadaşlar aranız da genel mikrobiyoloji ve immünoloji final soruları 2007 bilen varsa bana bi zahmet gönderirseniz çok sevinirm.....
    bende size bi kıyak geçerim.....

    msn adresimi veriyorum *** bu adrese gönderirseniz çok sevinirim..........

    edit ebrus // msn adresi vermek yasaktır !!

  3. #3
    yabanci vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını vethek15 Baktabul'un Çılgını
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    3
    Tecrübe Puanı
    0

    Ce: GENEL MİKROBİYOLOJİ VE İMMÜNOLOJİ deneme sorulari

    arkadaşım çok sağol eline sağlık

+ Konu Cevapla

Benzer Konular

  1. 2008 öss sorulari :)))
    By dreams in forum Komik Yazılar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 11-01-2009, 00:20
  2. Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 06-21-2009, 15:19
  3. Son Deneme Şarkı Sözü-Mor Ve Ötesi(Son Deneme)
    By cindy in forum Türkçe Şarkı Sözleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08-21-2008, 13:23
  4. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 02-13-2008, 22:47
  5. Genel İŞletme 2006 Fİnal Sorulari
    By Mr. NuteLLa in forum Açıköğretim
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06-19-2007, 13:17

Etiketler

Yetkileriniz

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375