Mahir Günşiray (1960 - .... )



Sinema Sanatçısı Orhan Günşiray'ın oğlu olan Mahir Günşiray 10 Ağustos 1960 tarihinde İstanbulda Doğdu.
Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunudur. Leeds Universitesi, The Workshop Theatre'da yüksek lisans yapıp, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü'nde sanatta yeterlik yapmıştır.
Bursa Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tiyatro Stüdyosu, Theatre an der Ruhr (Almanya), Tiyatro Ti ve Tiyatro Oyunevi'nde çalışan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol almış, Samuel Beckett'in "Film" adlı video filmini yönetmiştir (1985).
1987'den bu yana çeşitli üniversite ve özel eğitim kurumlarında (özel tiyatrolar) eğitmenlik yapmakta, halen kurucularından olduğu Tiyatro Oyunevi'nde çalışmaktadır.
Rol aldığı bazı oyunlar
Yalnızlıklar
Tol
Döne Döne
Gavara
Evlenme
Unutmak
Efrasiyabın Hikayeleri
Osnalı Dram Kumpanyası
Ceza Kolonisinde
Hikaye-i Don Kişot
Hizmetçiler
Kan Kardeşler
Adam Adamdır
Getto
Bernarda alba'nın Evi
Cimri
Filmografisi
Bıçak Sırtı - 2008
Mahşer- 2007
Gitmek - 2007
Kaybolan Yıllar - 2006
Sağır Oda - 2006
Seni Çok Özledim - 2005
Ayışığı Neredesin - 2004
Çaylak - 2003
Parçalanma - 1998
Yer Çekimli Aşklar - 1995
Avrenos'un Müşterileri - 1995
Metamorfoz - 1992
Sarı Tebessüm - 1992
Seni Seviyorum Rosa - 1992
Kaldırım Serçesi - 1989
Ayaşlı ve Kiracıları - 1989
Baharın Bittiği Yer - 1989
Dudaktan Kalbe - 1988
Bebek - 1979
Oğlum Oğlum - 1965